Текстови
15.07.2016.

Т Р И Д Е С Е Т И!

Јуче смо добили тридесетог почасног члана ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ, ДОНАТОРА прве Ћириличне куће у истори српског народа.
Ту част нам је указао г. Марко Абрамовић, генерални директор Фабрике уља, маргарина, биљне масти и мрси, ВИТАЛ из Врбаса.
До циља нам, сада, недостаје још 199.970 чланова!
Када испунимо планирану бројку од 200.000 чланова (једнократна уписнина је 1.500 + 300 динара на име ПДВ), месечна донација је стотину динара а плаћа се једном годишње - 1.200,00 динара. имаћемо ЋИРИЛИЧНУ КУЋУ, прву у историји српског народа!
Очекује се повећан прилив Приступница по јавном расписивању позива за учешће на Првом заседању ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ, која је заказана за 27. јануар наредне године.
Радни материјал сада је у рукама чланова Иницијативног одбора. По његовом формирању, биће упућен на разматрање и усвајање члановима Извршног одбора пројекта.
Очекује се да ће јавни проглас бити саопштен крајем августа.
Осим што ће се, првог дана заседања, разматрати прва искуства у развоју пројекта друштвене акције ЋИРИЛИЧНО ПИСМО У ТРЖИШНИМ КОМУНИКАЦИЈАМА и нове - могуће смернице, са великом пажњом очекује се саопштавање пропозиција за учешће на Првом фестивалу креативних остварења инспирисаних ћириличним писмом.
Прво заседање ВЕЛИКЕ ЋИРИЛИЧНЕ СКУПШТИНЕ одржаће се се у једном од шест градова Србије чији је историјски допринос настанку и развоју Србије од несумњивог значаја:
Крушевац, Крагујевац, Аранђеловац, Топола, Смедерево или Ваљево. Биће изабран онај град који понуди најбоље облике сарадње.
Канцеларија пројекта увела је нов број телефона/факса: 013 25 -17-842 који ће бити укључен 24 часа, нон-стоп. На питања (усмена или написана) добићете одговор у року од 24 часа.
Радоваће нас и ваше могуће критике, примедбе и сугестије.

Анкета
Да ли бисте подржали изградњу Ћириличне куће, својеврсног музеја ћирилице и њене примене
хоћу
не могу
размислићу
make quizzes