Текстови
17.08.2015.
ПОЛИТИКА, 15. август 2015. године

Никола Тркља

ПРАЗНА ПУШКА У МАНДИЋА ВУКА

Новинар Политике Никола Тркља успео је да пробуди јавност својим коментарисањем, али и изношењем личних ставова по питању могућности бесплатног студирања црногорских ученика, заинтересованих да студирају на државним факултетима Универзитета у Београду. Повод је петиција у току и сакупљање потписа како би се забранило црногорским студентима да бесплатно студирају и да имају право на смештај у студентским домовима.

У полемику се укључио и Александар Мандић, позоришни и филмски редитељ. Новинар Тркља није издржао - укључио се у директну полемику с изнетим ставовима које је, доста ригидно, изнео Александар Мандић.

Нас, у овом случају, занима став новинара Тркље: "Ако баш хоће да потпише петицију (мисли на А.М) онда би морао јавно да одговори зашто Срби из Републике Српске могу а Срби из Црне Горе не могу на буџет. Зато што му се више свиђа Требиње од Херцег Новог или Миле Додик од Мила Ђукановића? Његов режим (мисли на А. Мандића и његово активно чланство у Демократској странци - примедба аутора), је протерао српско писмо и језик из јавног живота. Ћирилица је избачена из свих институција, а српски језик из школа. На улици нема ниједног ћириличног натписа, а више ћириличних слова можете видети на ХТВ (кратица за Хрватску радио-телевизију - примедба аутора) него на црногорској телевизији".

Анкета
Да ли бисте подржали изградњу Ћириличне куће, својеврсног музеја ћирилице и њене примене
хоћу
не могу
размислићу
make quizzes