Текстови
16.10.2015.
Новости, 15.10.2015.

Новак Ђоковић

Неправда нас тера да се још више боримо за Србију

...

Новак Ђоковић није само први тенисер света, тренутно један од најдоминантнијих спортиста, он је вероватно најбољи амбасадор Србије.

Ђоковић је у интервјуу Новостима поручио да имамо чиме да се похвалимо, да имамо традицију, културу, обичаје, али да је потребно да повратимо идентитет народу.

Нобеловац Иво Андрић обележео је једну епоху књижевности. Наши интелигентни научници су променили животе људима. Имамо чиме да се похвалимо, бујну историју, традицију, културу, обичаје. Вук Караџић се толико борио за ћирилицу, а услед велике глобализације латинице и онлајн текстова, другачијег фонда речи и трендова, она се губи. А ћирилично писмо је изузетни битно. Оно је у ствари наш идентитет, корен нашег писања, наше интелигенције, почетка нашег народа, поручио је Ђоковић.

Сматра Новак да морамо да се удружимо и повратимо идентитет народу.

Све је мало изокренуто, систем вредности је поремећен. Морамо да се удружимо и да повратимо идентитет народу. Не живим у Србији тренутно и не могу да будем тај који ће да суди и говори шта треба да се ради. Молим за опроштај све читаоце ако се намеће такав утисак, али покушавам својим начином размишљања, који је мене довео до одређених висина у спорту, да дам пример.

Свестан је Новак стања у Србији, да многи не могу да нађу посао, да владају бес и очајање, али напомиње да је образовање деце веома битно, како би израсли у људе попут Бранка Ћопића, Николе Тесле.

Стање у којем се наша земља налази и начин на који нас третирају у свету, а који је мало неправедан, у нама буди ту жељу да се истакнемо, да покажемо свима да смо људи, достојанствени и у победи и у поразу. Да се боримо за своју земљу и да ћемо оставити срце на терену. Не само ја, него сваки спортиста представља Србију на најбољи могући начин, у то сам уверен, јер сам са многима пријатељ, поручио је Новак.

Анкета
Да ли бисте подржали изградњу Ћириличне куће, својеврсног музеја ћирилице и њене примене
хоћу
не могу
размислићу
make quizzes