Текстови
13.12.2015.

Pеаговања

КОНФЕРЕНЦИЈА О ПОЉОПРИВРЕДИ

На начин преписке са учесницима предстојеће пољопривредне конференције у Београду, реаговало је Удружење за одбрану ћирилице као и организатори друштвене акције Ћирилично писмо у тржишним комуникацијама. Упркос томе што се конференција одржава у Београду, организатор „Newsweek Srbija” са српским учесницима конференције не комуницира на службеном писму, што је изазвало оштре реакције.

11.11.2016.

Поштовани,

Удружење за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ максимално подржава професора Миладина Шеварлића.

Обраћање језиком и писмом у држави домаћину је основа коректности. Коректно је од нас Срба тражити да у Енглеској причамо и пишемо енглески, да у Француској причамо и пишемо француски и да у Шпанији причамо и пишемо шпанским језиком. Због добрих комшијских односа причаћемо и мађарски у Мађарској, али не очекујте од нас да ћемо се изражавати ни једним другим језиком у Србији него само српским, а писаћемо само ћирилицу.

С поштовањем,

за Управни одбор
Удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“
пуковник авијације у пензији
Милорад Ђошић-пилот, члан УО

11.11.2016.

Поштовани,
1. У складу са чланом 10 Устава Републике Србије и тачком 19 Изјаве о приступању Републике Србије ЕУ сматрам да би било коректно да у преписци са учесницима и у материјалима за Конференцију користите службено ЋИРИЛИЧНО ПИСМО, јер су сви учесници грађани Републике Србије.

Језик и писмо

Члан 10.

У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћириличко писмо. Службена употреба других језика и писама уређује се законом, на основу Устава.

Проф. др Миладин М. Шеварлић
Потпредседник Иницијативног одбора
друштвене акције ЋИРИЛИЧНО ПИСМО
У ТРЖИШНИМ КОМУНИКАЦИЈАМА

11.11.2016.

Poštovani,

Molim vas da nam najkasnije u ponedeljak 13.12.2015. godine dostavite materijale prezentacije (Power Point) ukoliko želite da budu prikazane u toku konferencije, uz napomenu u kom trenutku želite da budu puštene.

Takođe vas molimo da nam dostavite okviran broj ljudi za koje želite da budu prisutni na konferenciji zbog organizacije gostiju u publici.

Radi lakše i brže komunikacije značilo bi nam da imamo vaše kontakt telefone.


Srdačan pozdrav

Newsweek Srbija

Vlajkovićeva 8
11000 Beograd, Srbija

Анкета
Да ли бисте подржали изградњу Ћириличне куће, својеврсног музеја ћирилице и њене примене
хоћу
не могу
размислићу
make quizzes