Иницијативни одбор

...

Жозеф-Иван Лончар

председник

Економиста. Једногодишња специјализација за привредну пропаганду. Завршена Школа за новинарство на Југословенском институту за новинарство. Завршена школа Савеза комуниста Војводине. Аутор књиге „практикума” „Како водити пројекат маркетиншких активности”. Члан Удружења економских пропагандиста Србије (1962-2002). Члан Међународног удружења оглашивача ИАА (1971-1999). Члан Савеза новинара Југославије (1971-1989). Оснивач и главни уредник часописа „Привредна пропаганда” (1969-1973). Оснивач и власник часописа света маркетинга ТАБУ (2002-) и његов први глодур. Посебна повеља Савеза удружења економских пропагандиста Југославије за допринос развоју струке (једна од укупно две додељене). Плакете са повељом за допринос развоју привреде Савезне привредне коморе и Покрајинске привредне коморе. Посебно признање Привредне коморе Србије за допринос развоју маркетиншких истраживања. Добитник признања Certificate of Merit IAA са црвеном значком. Двоструки добитник Повеље капетана Мише Анастасијевића. Добитник разних професионалних признања за успешно пројектовање и реализацију маркетиншких пројеката (преко стотину). Аутор и руководилац преко шест стотина целовитих маркетиншких пројеката. Члан Савета за информисање Владе Републике Србије (три мандата: 1992-1996). Почасни члан ИАА (један од двојице из Србије). Први добитник Награде УЕПС-а за животно дело „Чедомир Џомба” 1992. године које се јавно одрекао 2008. године због промене назива признања.

...

Aлександар Влајковић

потпредседник

Завршио је Економски факултет (одсек спољна трговина) Универзитета у Београду. Говори енглески и руски језик.
Новинарску каријеру започео је у редакцији Првог програма Радио Београда, а затим наставио у Телевизији Београд. Аутор је многих емисија из земље и иностранства, привредних коментара, репортажа и других новинарских радова. Аутор је и више запажених документарних филмова.
У Телевизији Београд покренуо је прву комерцијалну емисију „Да питамо заједно” која је била једна од најгледанијих емисија и која је остваривала највећу добит у историји наше телевизије.
Текстове повремено објављивао и у више дневних и недељних новина и магазина.
За време служења војног рока био је новинар армијског листа „За победу”.
Обављао је послове привредног коментатора, уредника привредне рубрике, директора маркетинга Телевизије Београд, генералног директора „Авала филма”- најстарије српске филмске куће, и главног и одговорног уредника Трећег канала Телевизије Београд. У то време учинио га најгледанијим програмом. Извесно време провео у САД као дописник Телевизије Београд. Последњих година био је аутор емисије »Срби у свету«, која је представила око 1500 наших успешних људи са свих страна света.
Као добар познавалац маркетинга био је ангажован као консултант у водећим маркетиншким агенцијама на разним пројектима.
Учесник је и организатор више јавних манифестација у земљи и иностранству.
Био је иницијатор више друштвених акција које су имале великог одјека у јавности. Добио више признања и новинарских награда Између осталог годишњих награда Радио Београда и РТБ и Плакете Привредне коморе Југославије - највећег привредног признања. Носилац је државног ордена «Вук Караџић» за новинарски ангажман и унапређивање веза са дијаспором.
У више наврата боравио у иностранству како би упознао рад и функционисање телевизијских и филмских кућа, маркетиншких агенција и компанија.
Председник је Управног одбора УТЕ - Уједињених телевизијских експерата, струковне организације која се мултидисциплинарно бави телевизијом и која окупља врхунске познаваоце тог медија. Оснивач је и више невладиних организација које се баве нашим људима у свету, као и оних које су се бавиле хуманитарним активностима.
Последње две године обављао је у својству државног функционера послове који се тичу наше дијаспоре. Члан је Савета за борбу против корупције у области здравства.

...

Миладин М. Шеварлић

потпредседник

Доктор агро-економских наука, редовни професор и шеф Катедре економике пољопривреде и тржишта на Пољопривредном факултету у Београду. Објавио око 300 научних и стручних радова и три издања уџбеника Економика пољопривреде. Хонорарно предавао на пољопривредним факултетима у Чачку, Сарајеву, Мостару, Осијеку и Винковцима, и на Војној академији у Београду. Члан редакција часописа Економика пољопривреде и Индустрија (у Београду) и Известия (у Волгограду). Члан експертских тимова за четири националне стратегије (пољопривреде - 1982, 1999. и 2014; и задругарства - 2012). Члан Одбора за село САНУ (1990 - 2014). Председник Друштва аграрних економиста Србије (2003-) и Савеза пољопривредних инжењера и техничара Србије (2009-). Члан УО Друштва српских домаћина, Научног друштва економиста, European и International Association of Agricultural Economists. Добитник је Вукове награде (2012) и почасни професор Волгоградског државног аграрног универзитета (2012). Редовни професор Алфа универзитета и саветник Економског института у Београду.

...

Миливоје Павловић

потпредседник

Професор на Факултету за културу и медије и проректор Мегатренд универзитета. Докторирао науку о књижевности. Истраживач модерних културних и уметничких феномена. Бавио се новинарством, издаваштвом и јавним пословима у култури и информисању. Професионални новинар од 1969. Од 1987. до 1991. био управник Културно-просветне заједнице Србије. Од 1991. до 1994. два пута биран за министра за информације Републике Србије. Од краја 1994. до фебруара 2001. био директор Радио Београда. Био је декан Факултета за културу и медије од његовог оснивања (2005) до 2014. године. Од октобра 2012. председник Управног одбора ЈРДП РТВ „Студио Б”.
Објављена дела: „Бела књига“ (1974), „Култура од до“ (1980), „Културни фронтови и позадина“ (1984), „Књига о химни“ (1984, 1986, 1990), „Свет у сигналима“ (1996), „Химна – сто питања и сто одговора“ (1998), „Кључеви сигналистичке поетике“ (1999), „Авангарда, неоавангарда и сигнализам“ (2002), „Српске земље и дијаспора лицем према Хиландару“ (2003), „Српска знамења“ (2007), „Огледало Добрице Ћосића“ (2014).
Члан Удружења књижевника Србије и Удружења новинара Србије. Добитник Вукове награде, награде „Златни беочуг Београда“, Светосавске повеље, двеју годишњих награда Удружења новинара Србије, награде за животно дело Академије „Иво Андрић“, признања за развој економског публицитета и јавних односа часописа света маркетинга „Табу“ и Међународне награде за развој пи-ар делатности асоцијације ПР удружења Југоисточне Европе.

Анкета
Да ли бисте подржали изградњу Ћириличне куће, својеврсног музеја ћирилице и њене примене
хоћу
не могу
размислићу
make quizzes